Consultanta HACCP/ISO 22000

HAACCP (Hazard Analysis Critical Control Point)
Controlul riscurilor in cadrul sistemelor de managementul sigurantei produselor alimentare.
Legislatia europeana si internationala privind productia de alimente prevede aplicarea in toate unitatile implicate in productia, transportul, depozitarea si servirea alimentelor, a principiilor unui sistem de managementul sigurantei produsului alimentar bazat pe evaluarea si prevenirea riscurilor specifice domeniului alimentar, deci a unui sistem HACCP/ISO22000.
Aceste standarde se adreseaza in principiu intreprinderilor care produc si comercializeaza produse alimentare si echipamente pentru industria alimentara (ex. societati producatoare de alimente, de distributie si comercializare a produselor alimentare, societati gastronomice, cantine si furnizorii acestora, inclusiv cei de ambalaje), precum si celor care doresc sa fie evaluate de pe o pozitie neutra de catre un organism competent si obiectiv in conformitate cu conceptul HACCP/ISO22000 implementat.
Calitatea si inocuitatea, ceea ce inseamna calitatea si igiena proceselor si a rezultatelor, este si va fi intotdeauna un factor de competitie important, daca nu cel mai important. Principiile sistemului HACCP/ISO22000 sunt un mijloc de a orienta compania dumneavoastra catre telurile propuse si de a va imbunatati in mod continuu performantele.
Necesitatea implementarii si certificarii HACCP/ISO22000.
O cere autoritatea de reglementare in sectorul industriei alimentare HG 1198/2002 – aprobarea Normelor de igiena a Produselor Alimentare.
ART. 3 din HG 1198/2002: “Prepararea, prelucrarea, fabricarea, ambalarea, depozitarea, transportul, distributia, manipularea, comercializarea si punerea la dispozitia consumatorilor a produselor alimentare trebuie sa se desfasoare in conditii igienice”.
ART. 4 din HG 1198/2002: “Unitatile din sectorul alimentar trebuie sa identifice activitatile care sunt determinante pentru securitatea alimentara si trebuie sa garanteze ca procedurile de securitate corespunzatoare sunt sabilite, implementate, mentinute si revizuite pe baza principiilor utilizate in sistemul de analiza a riscurilor si punctelor critice de control, abreviat HACCP/ISO22000”.
Un sistem HACCP/ISO22000 constituie avantaje pentru organizatia care il implementeaza, deoarece prin implementarea acestui sistem se evalueaza si se previn riscuri esentiale in industria alimentara.
Etape in procesul de certificare al sistemului HACCP/ISO22000:
– Initiere proces de certificare;
– Evaluarea initiala (conformitatea cu Codex Alimentarius);
– Evaluarea sistemului HACCP/ISO22000 (conformitatea du DS 3027E:2002);
– Evaluarea dosarului de certificare;
– Acordarea certificatului pentru sistemul HACCP/ISO22000;
Beneficiile implementarii unui astfel de standard sunt:
– Integrarea procedurilor moderne ale analizei de risc si conceptului de prevenire sub aspectul protectiei sanatatii consumatorului in sistemul de management existent;
– Mai mare siguranta a produsului si riscuri scazute la garantarea produsului;
– Imbunatatirea semnificativa a comunicarii si cresterea nivelului de incredere intre clienti, furnizori si autoritatile de supraveghere;
– Analiza sistematica, derularea unor procese sigure si eficiente in sensul sigurantei produselor alimentare si directionarea proceselor pentru identificarea potentialelor riscuri referitoare la igiena care pot periclita sanatatea consumatorului;
– Prevenirea problemelor care pot sa apara referitoare la garantarea produselor;
– Ajuta firmele din industria alimentara sa devina competitive pe piata internationala;
– Diminueaza barierele comertului international.

Solutii cu impact real in consultanta management, cursuri de management , consultanta iso, certificare iso, consultanta fonduri europene, fonduri nerambursabile, securitatea informatiei, management riscuri, responsabilitate sociala, excelenta in afaceri, servicii inspectii tehnice, asigurarea calitatii in productie, imbunatatire procese de productie,  imbunatatire procese operationale si de management, certificare iso 9001, certificare iso 14001, certificare ohsas, certificare sa 8000, certificare iso 27001, certificare ISO 31000, certificare ISO 26000, consultanta ISO 27001, consultanta ISO 9001, consultanta ISO 14001, consultanta OHSAS, consultanta spitale, acreditare spitale, acreditare CONAS, acreditare laboratoare, acreditare RENAR, elaborare proceduri control managerial intern, Ordin 946/2005, OMFP 946, ISO13508:2006,linii directoare pentru implementarea unui sistem al calitatii in institutiile de sanatate.

Te asteptam la oricare din sediile noastre din tara pentru informatii oferite gratuit de consultantii nostri!

Vino si tu si alatura-te clubului “Anderssen Consulting”!